GKS og SKS- Gardermoen

KF Entreprenør har stått for utvidelse av Cargo-området på Gardermoen. Prosjektet består av tre bygg hvor hovedbygget på 1500 m2 består av møterom og karanteneområdet for dyr og mat som kommer til landet. ESA stiller mange strenge krav til lokalene for den veterinære grensekontrollen. I bygg to som er på rundt 120 m2 er det en sikkerhetskontrollstasjon for alle som skal inn på cargoområdet. Tredje bygget er en skannerhall hvor det kan kjøres inn store partier for skanning.

Hovedbygget utføres med stålsøyler, gitterdragere, ståltak og en kombinasjon av betongvegger og stålkassetter som utvendig kledning. Det er store mengder med innvendige betongvegger, 9 kjøl- og fryserom og omtrent 50 sluk. Det skal være solcellepanel på taket, som for øvrig er det første bygget på Gardermoen med dette. SKS og scannerhall skal også utføres som stålkonstruksjoner med ståltak og stålkassetter som utvendig kledning.

Utvendig er det store mengder med asfaltarbeid og grøntområde som skal opprettes. Byggene skal fungere som skille mellom «rød» og «hvit» sone. Områdene rundt må da sikres med flyplassgjerder, bommer og porter.

Prosjektdetaljer

 • Kunde:
  Avinor AS
 • Prosjekttype:
  Oppføring av tre bygg
 • Entrepriseform:
  Totalentreprise
 • Byggetid:
  2018 – 2018
KF Entreprenør AS

Ryensvingen 15
0680 Oslo
Norway

For ansatte:
Intranett

Om oss

Følg KF Entreprenør

Nettsiden er levert av Egde Consulting AS